Постинг
27.07.2011 16:42 -
Риба гювеч
Продукти: 1 кг (5 бр.) дребна риба, 2-3 глави лук, 3-4 скилидки чесън, 1/2 чаша олио, лимон, 50 г галета (счукан и пресят сухар), черен пипер, бахар, дафинов лист, сол.
Приготвяне: рибата се почиства от главите и от вътрешностите, измива се. посолява се и се оставя да престои 30 мин. Лукът и чесънът се обелват, нарязват се на филийки и се слагат в пръстен гювеч заедно с подправките. Отгоре се нареждат плътно една до друга рибите, поливат се с мазнината и се посипват с галетата. Ястието се пече в умерена фурна. Сервира се студено, като се поръсва със сока от лимона.
Вълнообразно
Няма коментари