Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 16:46 - Печен шаран
Автор: recepti99 Категория: Рецепти   
Прочетен: 3458 Коментари: 0 Гласове:
0



Продукти: 900 г шаран, 200 г орехови ядки, 400 г лук, 125 мл олио,1 лимон, 50 г стафиди, 750 г сух бял хляб, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, дафинов лист, 20 г сол.

Приготвяне: колкото по-едър е шаранът, толкова по-вкусен става. Рибата  се почиства от люспите, перките и неизползваемите вътрешности и се измива. Посолява се и се оставя да постои 1-2 часа. Лукът се нарязва на тънки филийки и се запържва до порозовяване. Прибавят се кубчета от кората на хляба и след като се запържат, съдът се отстранява от огъня. Слагат се измитите и накиснати стафиди, ореховите ядки, нарязани на ситно с нож, черният пипер, дафинов лист и филийки лимон. Шаранът се напълва с тази смес и се зашива. Слага се в гювеч върху 3-4 пръчици и се пече, залят с малко вода и олио, докато остане на мазнина.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: recepti99
Категория: Рецепти
Прочетен: 60132
Постинги: 10
Коментари: 8
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930